משלוח חינם בקנייה מעל 199 ש״ח

הסל שלך

הסל שלך ריק

צפויה ללדת בקרוב? כל מה שתצטרכי לדעת לפני הלידה הקרבה

צפויה ללדת בקרוב? כל מה שתצטרכי לדעת לפני הלידה הקרבה

 

 מאת: אנה קוגן, אחות מוסמכת (N.M), יועצת הנקה, ומלווה התפתחותית מגיל לידה

המעבר להורות והשינוי מזוג ליחידה משפחתית יכול להיות מרגש ומפחיד בו זמנית. אנחנו רוצים את הכי טוב עבור הקטנים שלנו, וגם מודעים לכך שזו הפעם הראשונה שלנו אי פעם כהורים ויש הרבה שאלות ודברים שאנחנו לא יודעים.

נכון שאפשר ללמוד הכל תוך כדי תנועה, אבל כדי להקל עליכם עד כמה שאפשר, לפניכם "מפת דרכים" שמבוססת על השאלות הנפוצות ביותר של הורים טריים ושנותנת מענה לצרכים הראשוניים של ההורים החדשים.

איך נדע שהכל בסדר כשאנחנו עוזבים את בית החולים?

אחד הרגעים שמעוררים חשש בקרב הורים צעירים לאחר לידה הוא הרגע הזה שאומרים להם ״זהו, אתם משוחררים מבית החולים״. וזה מובן. עד עכשיו הייתם מוקפים במעטפת מקצועית שנתנה מענה לכל צורך שהתעורר לגבי ההיריון והלידה, ופתאום, כל האחריות היא על הכתפיים שלכם. יחד עם זאת, זכרו שיש צוות מקצועי שעשה את כל הבדיקות הנדרשות ואישר שאתם מוכנים לצאת לדרך. באמצעות סביבה תומכת, הדרכות וכלים נכונים, תראו שזאת יכולה להיות דרך נהדרת ושאתם מסוגלים להתמודד איתה בהצלחה.

מה חשוב לארגן לקראת היציאה מבית החולים?

חובה להתארגן על סל-קל או כיסא בטיחות שיתאים לתינוק כדי להעביר אותו באופן בטיחותי מבית החולים הביתה, וכמובן, גם לכל הנסיעות שיגיעו אחר כך. תוכלו להתקין את הכסא בעצמכם או להיעזר באיש מקצוע (בשביל הפעם הראשונה, כדאי לקבל הנחיה מקצועית).


מה עושים כשהתינוק בוכה?

לפעמים נדמה כאילו תינוקות בוכים ״ללא סיבה״, אבל זה לא מדוייק. בשלבים הראשונים, בכי הוא כלי התקשורת היחיד שיש להם וזו הדרך שלהם לקיים אינטרקציה עם הסביבה. יכולות להיות כמה סיבות לבכי, ועם הזמן אתם תבינו ואפילו תבדילו בין הסוגים ותדעו מה המשמעות של כל אחד מהם.


כמה טיפים שיעזרו לכם לפענח את הסיבה לבכי:

• בדקו אם יש צורך בהחלפה של החיתול

• נסו להאכיל את התינוק

• בדקו האם הוא לבוש בהתאם לטמפרטורה הסביבתית, כדי שלא יהיה לו חם מדי או קר מדי. הניחו את ידכם על מרכז גופו של התינוק ובדקו האם הוא מרגיש חם או מזיע. אדמומיות בגוף או בפנים, גם היא יכולה להיות סימן לכך שחם לו. כעקרון, עד גילאי שלושה חודשים, בגלל חוסר היכולת לווסת את חום הגוף ביעילות, נלביש את התינוק בשכבת ביגוד אחת יותר מזו שאנחנו לבושים.

• חשוב לוודא ששמרתם על טמפרטורה של 22-23 מעלות צלזיוס בסביבת התינוק. בחדר הרחצה נרצה שהסביבה תהיה 26-24 מעלות צלזיוס.

יש כמה דרכים להרגיע תינוק בוכה. תוכלו לעשות לו עיסויים, לזוז, לחבק, לשיר או לשוחח איתו. כל בכי הוא הזדמנות לתקשורת. אתם, כהורים, מהווים כלי התפתחותי חשוב ועוצמתי בחיי התינוק והאינטראקציה ביניכם מפתחת את היכולות שלו מבחינה קוגנטיבית, רגשית ומוטורית.


איך לקלח את התינוק?

בזמן הרחצה חשוב להביא את המים לטמפרטורה של 37 מעלות. מעבר לניקיון, המטרה המרכזית ברחצה היא לייצר שגרת יום עבורכם ועבור התינוק. בחלק מהבתים הרחצה היא חלק משגרת הערב וההכנה לקראת השינה. אין חובה לרחוץ את התינוק דווקא בשעות אלו –אתם יכולים להתאים את זמני המקלחת לסדר היום שלכם.

דגשים למקלחת:

• חשוב לרחוץ היטב את אזור אברי המין והעכוז, כיוון שההפרשות (צואה ושתן) עלולות לגרום לגירוי מקומי.
• מומלץ להשתמש במשחת החתלה בכל החלפה של החיתול, כדי להוות חוצץ בין עורו של התינוק להפרשות הגוף, כך נקטין את הסיכון לגירויים ותפרחת חיתולים.
• מומלץ להשתמש בשמן רחצה, כדי לשמור על לחות העור ולתת מענה לקילופים טבעיים של העור.

הרבה פעמים נשאלת השאלה מתי משלבים שימוש בסבון או שמפו, אז התשובה די פשוטה - במוצרים המותאמים לעורו העדין של התינוק ניתן להתחיל שימוש כבר מהתחלה, במיוחד באיזורים שבהם מצטברות הפרשות גוף. גם בשמפו ניתן להשתמש כדי לתת מענה לניקוי יסודי של הקרקפת.

מה לגבי שימוש במוצץ?

הרבה הורים שואלים מתי כדאי להכניס את המוצץ לשגרה.

מבחינת תינוקות יונקים, ההמלצה היא להמתין מעט עד לביסוס ההנקה – כשבועיים לאחר לידה.

עבור תינוקות שמקבלים תמ״ל, ניתן לשלב שימוש במוצץ מיד לאחר הלידה.

המטרה היא להסתייע במוצץ כאביזר הרגעה, כשאין אפשרות לתת מענה אחר. לתינוקות יש רפלקס מציצה טבעי, ולכן הם נהנים ונרגעים מפעולת המציצה.

איזו פעילות מומלצת לעשות יחד בימים הראשונים?

כשאתם שבים הביתה, התחילו לפתח את הקשר ביניכם ולהתמיד בפעילויות מהנות ומחברות. למשל, הכניסו ״זמן בטן״ לשגרה היומית שלכם. הניחו את התינוק על הבטן בזמני ערות, לזמנים קצרים, ואפשרו לו לחקור את הסביבה ולהכיר אתכם.


זכרו שאין דרך אחת נכונה להיות הורים. לכל תינוק ולכל משפחה יש צרכים ייחודיים. הכי חשוב להיות סבלניים וקשובים לתינוק שלכם ולעצמכם. הקיפו את עצמכם בסביבה תומכת ובכל נושא שעולה, תמיד תוכלו לקרוא, ללמוד ולהתייעץ.


לכתבה הקודמת
לכתבה הבאה